Forum - Názor na školu...

Anýsek09Anýsek09 VIP

Když někomu tento můj názor sděluji, tak mi říkají, že ze mě mluví nevědomost a děckost. Jenže já si za ním stojím. Nejsem malé děcko, které nic nezažilo, naopak, zažila jsem ve svém "krátkém" životě celkem dost vážných situací a můžu si na svět (konkrétně školu) udělat vlastní názor. A myslím si, že nejsem sama.


I přes to, že mi bude zanedlouho pouhých 14, myslím si, že je to vše až moc přehnané. Všichni nám říkají, ať si jdeme za svými sny, ať si užíváme života... A nakonec nás na skoro 15 let zavřou do jedné budovy a říkají nám, kde sedět, co si máme myslet, co můžeme a nemůžeme dokázat, shazují nám sebevědomí, říkají, že z chyb se učí a poté nás za chyby trestají, nevěří nám a za naše sny se nám posmívají. Nemají pro nás pochopení.


Začneme od narození...


Narodíme se plní energie. Jsme tvorové, kteří už od zmíněného narození mají zafixováno se něčemu učit. Naučíme se jíst, sedět, chodit, mluvit... naučíme se snít. Dostali jsme velikou možnost se rozvíjet, mít bláznivé sny a něčeho dosáhnout. Jsme každý jiný, každý originál. Poté nás nedobrovolně začnou vodit do školy, kde z nás vymodelují osobnost podle pravidel. A teď, teď jsme každý stejný. Každý bez významných cílů a bez krásných snů. Všichni si myslíme, že až budeme mít vystudovanou školu, velkou rodinu a dobrou práci, budeme šťastní. Ale takhle jsme se nenarodili. Kam zmizely sny být princeznou "žůžového" království, rytířem a bojovat s drakem?


Co je k životu vůbec potřeba?


Za mě je to štěstí. Jenže v dnešní době ke štěstí potřebujeme peníze.Ať už každý chce nebo nechce, k životu jsou popravdě potřebné peníze. Peníze máme, když se dobře učíme. V tomto článku vzdělání neodsuzuji, vzdělání JE důležité, ale nic se nenaučí slovy "Přečtěte to a pak mi do napište do písemky vy blbci." a "Já do školy nechodím proto, že bych to neuměla!". Tyhle kecy učitelů jsou nemístné, nedůležité...


Ne vše co se na školách učí je důležité k životu. Bez mocnin, rovnic, předmětu, doplňku, druh sloves a složitých úloh se snad nedá žít? Budeme k životním situacím potřebovat tyto věci? Pokud se těmito tématy někdo chce nadále zabývat, ať jde na SŠ s tímto oborem. Tyto věci nejsou základním vzděláním.  Základy jsou psaní, čtení, počítání ( jako je násobení, dělení,... s čísly do 1 000 000). Pokud si toto chcete ověřit, pozorně googlete. Proč se tedy zahrnují do základů složité věci zmíněné nahoře? Chtějí nás obrat o půl života?


Hluboce přemýšlejte a zjistěte, kde budete určité věci z matematiky, češtiny, chemie, dějepisu,... používat v životě jako například kadeřnice, prodavačka, zpěvák, výtvarník... Všichni toto zapomeneme, tak proč ztrácet čas?


Mé představy


Ráda bych měla pouze 5 let školy ( jako 1. stupeň ZŠ). Od 10 do 15 let. Mezi to bych vybrala pouze důležité věci z různých předmětů a přidala hodiny toho, jak zacházet s rozpočtem, jak vydělat peníze, jak se starat o rodinu, jak šetřit planetu Zemi... Dále by byla dobrovolná SŠ s tématy dnešního 2. stupně. Dospělost a řidičský průkaz (podle psychické vyspělosti) od 15 let.


S těmito podmínkami bych vystudovala ZŠ a cestovala po světě. Objevovala bych nová místa a zkoušela různé tradice. Psala bych knihy z těchto cest. Také bych chtěla zažívat (třeba i zakázaná) dobrodružství, abych se měla v důchodu čemu zasmát. Život by měl větší smysl.


Stejně nakonec zemřeme a všechno naše úsilí bude spáleno.




Napište mi váš názor... Můžete také napsat forum a do názvu napište "...A09", abych věděla co je to zač a mohla si přečíst váš názor...♥

Komentáře

Anýsek09
To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Anýsek09VIP15:41 28.06.2017 | Reagovat | Poslat zprávu

Aňulililinka: to jsem ráda že se ti líbí♥♥♥

Aňulililinka
To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Aňulililinka21:37 27.06.2017 | Reagovat | Poslat zprávu

Souhlasím s tebou...Zažila jsem už mnoho učitelů s hrozným přístupem.
Kdyby nás naučili vydělávat peníze, a jiné důležité věci.. Ale nějaké věci jsou úplně k ničemu do budoucna... Navíc pro pár mých spolužáků je škola ještě větší peklo než pro nás. Nemají kamarády, učitelé je buzerují, nejde ji učivo... Učitelé by jim měli pomáhat, protože takhle si půlku života zkazí. Děkuji za tenle článek, změnil mi pohled na školu...smajl

dvinka
To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

dvinka20:18 27.06.2017 | Reagovat | Poslat zprávu

Určitě máš něčem pravdu, ale podle mne záleží jak na přístupu učitele tak i na tvém přístupu. Já chodím do 8.třídy a mám možnost vyjadřovat svůj názor. Ale v mnohém, co říkáš je pravda.

Anýsek09
To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Anýsek09VIP22:01 26.06.2017 | Reagovat | Poslat zprávu

miriadoyl: děkuju moc♥

miriadoyl
To se mi líbí +4 To se mi nelíbí

miriadoylVIP20:15 26.06.2017 | Reagovat | Poslat zprávu

Souhlasím s tebou ve všem a moc krásně jsi to napsala.

Komentáře uzavřeny

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.

Hlavní kategorie

Ostatní kategorie

Ostatní herní weby

  • Podívejte se na další hry pro dívky online.
  • Podívejte se na hry online zadarmo pro všechny hráče na internetu.